مرکز مشاوره روانشناسی مدرسه زندگی

خدمت

شخصیت مرزی

image

شخصیت مرزی

در اختلال شخصیت مرزی فرد همواره بر روی لبه یک مرز یا خط در حال حرکت بوده و هرلحظه امکان دارد از یک‌سوی مرز سقوط کند. افراد مبتلابه این اختلال شخصیت به دلیل برخورداری از رفتارها و عواطف ناپایدار، در زمره افراد روان‌پریش جای می‌گیرند و متأسفانه این اختلال در زنان شایع‌تر است. افراد دارای اختلال شخصیت مرزی در یک‌لحظه شاد و خوشحال و لحظه دیگر افسرده و منزوی می‌شوند. همچنین این افراد در لحظه‌ای فاقد هرگونه احساسی هستند و در لحظه بعدی در قامت یک فرد نزاع طلب ظاهر می‌شوند. به همین علت، چرخش سریع احساسات در افراد مبتلابه این مشکل، در رفتار آن‌ها به نحو مشهود و ملموس به چشم می‌خورد. این افراد علاوه بر هراس از تنهایی، از شخصیتی غیرقابل‌پیش‌بینی برخوردار هستند، به همین جهت و به‌منظور رها شدن از تنهایی به برقراری تعامل و ارتباط با افراد غریبه مبادرت می‌کنند. این عارضه علائم و مشخصاتی دارد و براثر عوامل مختلفی به وجود می‌آید که در اینجا باهم بررسی می‌کنیم.علت بروز اختلال شخصیت مرزی در مورد علل این اختلال شخصیت به عوامل ژنتیک و مغزی و علل اکتسابی یا تجارب ناشاد در دوران کودکی اشاره‌شده است که به نظر برخی روانشناسان هردو عامل و تعامل آن در ایجاد این اختلال نقش دارد؛ اما نقش تجارب دوران کودکی بسیار مهم است. ولی تجارب اولیه کودک به‌ویژه سه سال اول خیلی مهم هستند. از دلایل اصلی و شرایطی که می‌تواند زمینه‌ساز چنین بیماری شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: عدم ثبات مادر به دلایل مختلف طرد کودک عدم وجود دلبستگی امن در دوران کودکی درگیری بین والدین تنبیه کودک بی‌توجهی به احساسات کودک والدین ناسازگار و گرفتار طلاق والدین

عوارض و مشکلات شخصیت مرزی

شرایط زندگی فردی که دچار اختلال شخصیت مرزی است، اصلا شباهتی به زندگی یک فرد معمولی ندارد. زندگی آنها مانند قطاری است که از روی ریل خارج شده و نمی‌توانند این قطار رادر مسیر درست هدایت کنند.

زندگی با فرد مبتلا به شخصیت مرزی؛ ازدواج، طلاق و روابط عاطفی

دوست داشتن افراد مبتلا به BPD و زندگی کردن با آنها چالش‌های زیادی دارد که هر کسی از پس بر نمی‌آید. به همین دلیل است که رابطه با این افراد اغلب به طلاق و جدایی می‌انجامد. بااین‌حال، اگر بتوانید نحوه برخود با افراد دارای شخصیت مرزی را یاد بگیرید، شاید بتوانید ازدواجتان را نجات دهید و روابط بهتری با این فرد داشته باشید.

این افراد با ترس از رها شدن و احساس بی‌ارزش بودن زندگی می‌کنند. پس باید حس کنند که برای شما فرد باارزشی هستند و حمایت همیشگی‌تان را دارند. در کنار اینکه باید قلق آنها را به دست بگیرید و حساسیت‌هایشان را درک کنید، مراجعه به روان درمانگر را فراموش نکنید. همراهی یک روان درمانگر این مسیر را بسیار هموارتر می‌کند و شما بهتر می‌توانید رابطه عاطفی یا ازدواج خود را نجات دهید.

تفاوت اختلال شخصیت مرزی و خودشیفته

در هر دو اختلال فرد احساس ارزشمندی نمی‌کند و خودش را پایین می‌بیند. بااین‌وجود، این احساس مشابه با رفتارهای متفاوتی در این دو دیده می‌شود.

فرد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیقته و خودخواهانه رفتار می‌کند و با دیگران همدلی ندارد. فرد مبتلا به  شخصیت مرزی با رفتارهای خشونت‌آمیز و تغییرات سریع خلق‌وخو این احساس را نشان می‌دهد. به‌عبارت‌دیگر، فرد خودشیفته خودش را بالاتر از دیگران می‌بیند، اما در اختلال مرزی فرد از خودش راضی نیست و با خشونت این احساس را نشان می‌دهد.

تفاوت شخصیت مرزی با اختلال دوقطبی

علائم مشترکی مانند افسردگی و رفتار تکانشی در اختلال دوقطبی و شخصیت مرزی وجود دارد که باعث می‌شود در مواقعی این دو اختلال را باهم اشتباه بگیرند. با‌این‌حال، نوسانات خلق‌و‌خو در افراد دوقطبی پایدارتر از افراد مبتلا به BPD است و فرد دوره‌های شیدایی را تجربه می‌کند

تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی

لازم به یادآوری است که شما به تنهایی نمی توانید اختلال شخصیت مرزی را تشخیص دهید. بنابراین اگر فکر می کنید شما یا یکی از عزیزانتان ممکن است از BPD رنج ببرید ، بهتر است از متخصصان کمک بگیرید. BPD اغلب با اختلالات دیگری که با آنها همپوشانی دارد اشتباه گرفته می شود، بنابراین برای ارزیابی و تشخیص دقیق این اختلال، شما به یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید. سعی کنید شخصی را پیدا کنید که تجربه تشخیص و درمان BPD را داشته باشد.

روانشناسان ما در کلینیک مشاوره وروانشناسی مدرسه زندگی آماده ارائه خدمات مشاوره ای در این زمینه اختلالات می باشند 

.

متخصصان :

ارتباط سریع تلفنی با مشاورین

021-44064594

09203012796

تماس بگیرید