در بسیاری از مواقع میتواند مانع بروز بسیاری از آسیبها به اعضای خانواده باشد. در طی جریان طلاق مرد و زن متحمل فشارهای روانی زیادی میشوند؛ در این بین آسیبهای طلاق بر فرزندان نیز انکار نشدنی است. طلاق (توافقی) به هر دلیلی هم که باشد بازتاب خوبی در جامعه ندارد و زندگی حال و آینده افراد، به خصوص زنان را تحت تأثیر قرار میدهد. بیشتر زوجین از احکام طلاق و حقوقشان آگاهی ندارند و با دیدی نادرست وارد فرایند طلاق شده و تمام پلهای پشت سر خود را خراب میکنند. در حالی که اگر از همان ابتدا با فردی آگاه در این زمینه مشورت میکردند، میتوانستند راهکارهای بهتر و مؤثرتری را برای حل مشکلاتشان پیدا کنند. پس اگر به فکر طلاق (توافقی) هستید حتما قبل از هر اقدامی از مشاوره استفاده نمایید. با توجه به تخصصی بودن مشاوره ها در حوزه های مختلف روانشناختی برای کسب اطلاعات در رابطه با مشاوره روانشناسی و انواع آن کلیک کنید.
مشاوره قبل طلاق به شما کمک می کند که برای بهبود روابطتان تلاش کنید. روش های ارتباطی و الگوهای ارتباطی درست را می آموزد و زوجین را به ادامه تشویق می کند. مشاور شما در این حین در حال ارزیابی وضعیت رابطه و روند پیشرفت شما خواهد بود و می خواهد اطمینان یابد که ازدواج شما از طلاق نجات می یابد یا خیر.
به خاطر داشته باشید اگر کودکان درگیر مسئله طلاق هستند، ضروری است که همه چیز بیش از پیش حساب شده باشد. به عبارت دیگر، مهم است که فرزندان شما حداقل یک طلاق مدنی و سالم بدون سرزنش، الفاظ ناخوشایند یا بی احترامی را تجربه کنند. پس مشاوره طلاق به ارزیابی احساسات و رفتارهای شما می پردازد و در نهایت سعی می کند روشی برای طلاق اتخاذ شود که کمترین آسیب به کودک وارد شود. خوب است که در چنین موقعیتی با مشاوره کودک نیز در ارتباط باشید.
در مشاوره طلاق روانشناس در مورد موضوعات مختلفی با شما صحبت میکند و تلاش مینماید تا تمام مشکلاتی که در این راه ممکن است گریبان گیر شما شوند را در طول جلسات بررسی نماید. از جمله خدمات مرتبط با مشاوره طلاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
اولین کاری که روانشناس در مشاوره طلاق انجام میدهد این است که به افراد کمک میکند تا بفهمند چگونه باید این هیجانات را در خود مدیریت کنند. تصمیم گیری برای طلاق تا زمانی که زن و مرد از نظر هیجانی بسیار آشفته هستند بهتر است به تعویق بیافتد چرا که در این شرایط ظرفیتهای شناختی مغز تا حد زیادی کاهش پیدا میکند و فرایندهایی نظیر قضاوت و تصمیم گیری تا حد زیادی مختل میشوند. در این موقعیت زن و شوهر هر تصمیمی بگیرند در نهایت ممکن است به پشیمانی بیانجامد.
طلاق گرفتن تصمیم مهمی است که باید با دور اندیشی و تامل کافی اتفاق بیافتد. شما باید بتوانید از قبل شرایط زندگی بعد از جدایی را پیش بینی کنید و برای مشکلاتی که ممکن است شما را تهدید نمایند برنامه ریزی نمایید. برنامه ریزی در مورد نحوه گذراندن مخارج زندگی و مسائل مرتبط با حضانت فرزندان از جمله مواردی هستند که باید از قبل در مورد آنها بیاندیشید.
در فرایند طلاق ممکن است فرزندان با آسیبهای جدی مواجه شوند چرا که کودکان از نظر ذهنی دارای نوعی خودمحوری هستند. این مسئله باعث میشود که آنها خود را در مرکز دنیا ببینند و هر اتفاقی را به خود مربوط سازند. در بسیاری از موارد بچهها خود را مسئول جدایی والدین میپندارند و همین امر احساس گناه و اضطراب شدیدی را در آنها به وجود میآورد که این مسئله در جلسات مشاوره طلاق برای والدین شفاف سازی میشود.
همچنین اگر جدایی ناگهانی و بدون اطلاع فرزندان انجام شود شدت آسیبها بیشتر خواهد بود. کودکان در این شرایط احساس میکنند از جانب یکی از والدین طرد یا رها شدهاند و این مسئله تا حد زیادی به سبک دلبستگی آنها آسیب میزند. در نهایت جدا شدن ناگهانی کودک از یکی از والدین میتواند به احساس خشم، ترس، اضطراب یا غم بسیار شدید منجر شود. برای جلوگیری از همه این آسیبها در مشاوره طلاق یاد میگیرید که چگونه در مورد مشکلات خود با کودک صحبت کنید و او را برای فرایند طلاق آماده سازید.